Hur man får till den perfekta inbjudningstexten till bröllopet

När det kommer till inbjudningstexten till ert bröllop är alternativen oändliga! Som alltid när det gäller bröllop är det viktigaste att texten stämmer överens med hur ni som brudpar är och uttrycker er. Hur högtidlig tonen i inbjudan ska vara beror däremot på vilken typ av bröllop ni bjuder till. Om ni ska ha ett högtidligt frackbröllop är det helt rätt att uttrycka sig med traditionella formuleringar men om det är ett barfotabröllop på en strand kan ett mer personligt tonfall vara passande. Som sagt, det finns en massa sätt att skriva en inbjudan på men en del saker bör alltid finnas med:


- Namnen på de inbjudna ska stå antingen på kuvertet eller på kortet så att det inte råder någon tvekan om vilka som är inbjudna.

- Namn på vilka som gifter sig, datum, tid och plats för vigseln, festlokal, klädsel, namn på de som bjuder till bröllopet samt osa.

- Be gästerna meddela om de är vegetarianer eller har matallergier.

- Namn och kontaktuppgifter till eventuell toastmaster.

Annat som kan vara bra att ha med på t.ex. ett extra informationskort:

- Förslag till övernattningsställen om det kommer långväga gäster .

- Vägbeskrivning till kyrkan.

- Om gästerna ska färdas tillsammans från vigselplatsen till festlokalen är det bra att tala om detta redan i inbjudan.

Här kommer tre förslag att inspireras av när ni skapar era texter!


Vem bjuder till bröllopet?

Är en vanlig fråga som uppstår i planeringen. Är det brudens föräldrar är det deras namn som står som avsändare och även dem man ska osa till. Är det brudparet så står det era namn och är det bådas familjer så skriver man ut det.

När ska inbjudan skickas?

Enligt etikettsreglerna ska en bröllopsinbjudan inte skickas alltför långt i förväg utan tidigast två månader innan. Däremot vill ni ju vara säkra på att alla era gäster kan komma så därför rekommenderas att skicka ut ett Save the Date-kort där man ber dem reservera datumet. Här kan ni se våra Save the Dates > På detta kort anger man datumet samt den glada nyheten att ni då ska gifta er. Man kan också förtydliga att en inbjudan kommer senare.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.